Dupin
HR UK

Balconi

Balconi
Balconi SpA je velika talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju biskvitnih slastica, vafla i keksa. Osnovan je 1953. godine od strane tada vrlo mladog slastičara Michela Balconija. Rasla je pretvarajući se iz jednostavne male trgovine u tvrtku s prometom od preko 160 milijuna eura koja danas uspješno posluje na svjetskom tržištu.

Kada je 1953. godine, Michele Balconi odlučio transformirati svoju slastičarnicu u konditorsku tvrtku, imao je jasnu i preciznu ideju na umu: ponuditi majkama i njihovoj djeci kvalitetne proizvode, izrađene od najkvalitetnijih sastojaka, po "razumnoj" cijeni. Od tada je prošlo više od 60 godina ali se filozofija tvrtke nije promijenila.

Koriste se samo visoko kvalitetni sastojci. Svi proizvodi su "GMO free" i ne sadrže hidrogenizirane masti, bojila ili dodane konzervanse. Vrše se stroge kontrole kvalitete pomoću najsuvremenije tehnologije, kako bi se osigurao najviši standard kvalitete i sigurnosti tijekom cijelog proizvodnog procesa.
Balconijeve 2 tvornice pokrivaju površinu od oko 38.000 četvornih metara i zapošljavaju 186 radnika na 8 proizvodnih linija, koja radi 24 sata na dan. Svaki dan proizvodi se  5.000.000 snackova: koliko ima stanovnika u Berlinu, Chicagu ili Madridu!