Dupin
HR UK

Niederegger

Niederegger
Niederegger je obiteljska firma iz njemačkog grada Lübecka s više od 200 godina tradicije, koja je proslavila njemački marcipan. Marcipan iz Lübecka od 1996. godine ima zaštićeno geografsko porijeklo i smatra se najboljim na svijetu. Njemački marcipan se tako radi mljevenjem cijelih badema sa šećerom i tostiranjem dobivene paste, a marcipan pasta mora imati najmanje 65 posto badema. Tajna vrhunskog marcipana je ponajprije u kvaliteti badema, a zatim u omjeru badema i šećera u pasti. U Niedereggeru proizvode samo 100-postotne marcipanske paste, od badema s španjolskih plantaža, kojima upravlja obitelj Strait. U Niedereggerovim manufakturama bademi se prvo blanširaju kako bi im uklonili smeđu opnu, zatim se još jednom sortiraju kako bi u marcipan ušli samo najbolji. Nakon pranja u velikim bubnjevima bademi se miješaju sa šećerom. Bademi i šećer melju se valjcima kako bi se dobila specifična, glatka ali zrnata tekstura paste i sačuvao autentičan okus badema.


 
Niedereggerovi majstori u pećima zatim tostiraju sirovu pastu, gotovo izumrlom tehnikom rotirajućih kotlova na otvorenom plamenu. Ovakvim tostiranjem marcipan dobiva fine arome pečenih badema i tamnog šećera po kojima su Niedereggerovi marcipani postali slavni. Nakon hlađenja, Niedereggerovi slastičari marcipan pretvaraju u više od 300 različitih slatkiša. Receptura za marcipansku pastu s točnim omjerima badema, šećera i ružine vodice obiteljska je tajna. Svaki slatkiš još se jednom testira u neovisnom laboratoriju u Lübecku i zatim odlazi na tržište.
 
Veliku ponudu Niedereggerovih delicija od marcipana možete od sada pronaći u Deliiicije dućanima. Trenutnu ponudu provjerite na linku: Niederegger