Dupin
HR UK

Zaini

Zaini
Početkom prošlog stoljeća, mladi poduzetnik je imao ideju: "Svatko je drukčiji, pa zašto ne stvaramo različite čokolade za različite ljude?" Tako je 1913. godine Luigi Zaini donio odluku da transformira svoju malu lokalnu radionicu u Centar Milana u industrijsko poduzeće. Vrlo brzo proizvodnja čokolade, pralina i slastica raste i unatoč Prvom svjetskom ratu, tvrtka se morala preseliti u veće prostorije u Imbonati, gdje još uvijek ima svoje sjedište.

1938. Luigi Zaini je umro neočekivano. Njegova mlada i fascinantna supruga, Olga, preuzela je tvrtku i pokazala se kao izuzetno sposobna poslovna žena. Čak ni drugi svjetski rat je nije mogao zaustaviti; Olga je obnovila bombardirane prostorije i proširila proizvodnju.

U 50-ima su joj se pridružili njezini sinovi, Piero i Vittorio, koji su se okrenuli  izvozu i tehnološkom razvoju. Tvrtka je podjeljena u divizije hrane i farmaceutski laboratorij, s novom tvornicom u Senagu i logističkom platformom u Paviji.
Luigi i Antonella, Vittoriova djeca, nastavila su posao, koji još uvijek ima karakteristično lokalne korijene i strast za kvalitetnim proizvodima. Zaini je međunarodno poznat, što potvrđuje distribucija proizvoda u 75 zemalja i odlično balansira tradiciiju s modernim.